Menu
logo

NEW BALANCE FITNESS CLUB

Linear lines of light ignite an energetic environment for fitness enthusiasts.

Branding was key to the design — the New Balance logo is boldly highlighted across the entry super graphic, and red ceilings spanning the perimeter window walls are uplit to instantly captivate passersby from the street. Strength and cardio areas are defined by suspended white and red ceilings, separated by a circulation zone open to the deck. Sleek linear fluorescent slots span these three zones in three separate mounting conditions, creating a dynamic energy throughout. The juice bar is visually activated by a grazing accent light which makes red tiles pop against the contrasting white bar.

Unique, softer lighting solutions are provided for the yoga studio and locker rooms, creating a contrasting sense of calm and warmth to these spa-like spaces. New Balance branded super graphics on walls throughout the project are washed with light, reinforcing this company’s strong influence in the fitness industry.

Project Highlights

• Bold lines of light activate workout areas
• Grazing light on juice bar creates a focal point

Architect

CBT Architects

Location

Project Background

17,000 square feet

Related Projects

error: Content is protected !!