Menu
logo

Northeastern University – Visitor Center

Delivering a unique first look at university life through light — global, experiential learning starts here.
Located in the heart of Northeastern University’s urban campus, this state-of-the-art visitor center introduces stunning first impressions to prospective students. Interactive, color-changing walls invite students to explore Northeastern’s offerings in a compelling, dynamic way — reinforcing the University’s distinctive advantage of integrated, rigorous academics and real-world experience. Glass backlit walls make a strong impression even when viewed from outside the building, pulling visitors in and creating a vibrant space for both tours and special events. Accent lighting hidden above a large-scale perforated ceiling accentuates displays and seating areas below, providing a flexible framework for any future furniture arrangement.

Project Highlights

• Color-changing grazing LEDs
• Dynamic backlighting effects

Architect

William Rawn Associates

Location

Project Background

30,000 square feet

Awards

Illuminating Engineering Society (IES)
• Edwin F. Guth Memorial Award for Interior Lighting Design

error: Content is protected !!