Menu
logo

Occidental College – Johnson Hall Renovation

Interactive, color changing LEDs illuminate beautifully restored spaces — igniting the link between light and learning.

Johnson Hall is the hub of campus activity and the primary design goal was to update the student experience by integrating technology and global connectivity into daily conversation. A new addition to the remodeled student center features a two-story atrium with an open study space, new media lab, and a backlit glass wall of flat screen monitors, streaming student work and information in real-time.

In the adjacent Choi Auditorium, a theater-style lecture hall with old and new elements are integrated together by pairs of small LED downlights, subtly complementing the design of the restored ceiling, while simultaneously bringing out the vibrant orange color of the new auditorium seats. Uplights emphasize the beauty of the original materials and detail work without distraction. The end result is a ground-breaking, interactive and immersive experience, introducing students to an unprecedented practice of exchanging ideas, bringing Johnson Hall to life through light!

Project Highlights

• 0.96 watts per square feet
• Custom fixtures uplight historic wooden beams

Architect

Belzberg Architects

Location

Project Background

• 29,500 total square feet
• $19 million

error: Content is protected !!