Menu
logo

Riverworks

  • Riverworks_01

Project Description

Light revitalizes an old industrial feel with a new LED look.

Riverworks, an existing office complex and former industrial mill, underwent a renovation of its existing lobby, fitness center, and café. The design goal was to revitalize the old mill building with modern accents but retain its unique and historic architecture by exposing ceiling structure and original brick, attracting new, hip tenants to the suburban Boston location. Layers of light are blended to provide warm and comfortable ambient zones as well as featuring the mill’s unique architectural characteristics.

At the reception, an existing brick wall is grazed, accentuating the material’s inherent texture, while a backlit iron sign creates contrast and branding. Decorative pendants are clustered at varying heights over the reception desk, adding visual interest and welcoming visitors. The lighting solution uses 100% LED sources, giving the owner a highly energy efficient and easily maintainable solution.

Project Highlights

• LEED Silver Certified
• Custom decorative pendants

Architect

CBT Architects

Location

Project Background

10,000 square feet

Related Projects

error: Content is protected !!