Menu
logo

Stanford University Law School – William H. Neukom Building

Light compliments a stunning low-carbon centerpiece — stimulating a new visual identity on campus.

The William H. Neukom Building bridges academic and residential areas of the Stanford Law School campus and represents a merging of the various interdisciplinary collaborations essential to the school’s philosophy. Spaces were designed for students and faculty, in both public and private spheres, including clinics, seminars, meeting and office spaces. Anchoring the building is a monumental rotunda which serves as a prominent entry point. Having the student and faculty spaces connected via bridges over the double height communal spaces fosters a sense of community and allows for expansive views of the landscape beyond.

Lighting solutions included indirect lighting in the private offices and sleek lines of light with accent and focal lighting in the law clinic conference rooms and communal areas.

Project Highlights

• LEED Gold Certified
• Low carbon campus

Architect

Ennead Architects

Location

Project Background

• 65,000 square feet
• $42 million

Awards

Illuminating Engineering Society (IES)
• Lighting Control Innovation Award of Merit

error: Content is protected !!