Menu
logo

The Mall At University Town Center

Luminous waves of light spark a unique shopping experience — energized by soaring color-changing LED barrel vault ceilings.

State-of-the-art lighting systems were integrated throughout the entrances, food court, concourse, bridges, and exterior facades of the mall. High efficiency LED lights were used to illuminate the main concourse of the mall which is capped by a magnificent glass ceiling, which attracts natural light and does not disperse heat.

Daylighting studies were performed to uncover how natural light penetrates into the space throughout the year, analyzing various options of sun control trellises. The end result electrifies an indoor/outdoor shopping experience, supporting a sense of relaxation and intimacy for retail regulars!

Project Highlights

• 98% LED lighting
• Glass ceiling attracts light, not heat
• LED barrel vault ceiling

Architect

JPRA Architects

Location

Project Background

• 880,000 square feet
• $315 million

Related Projects

error: Content is protected !!