Menu
logo

The Rockwell Condominiums

Modern lighting solutions with artful living spaces and chiseled historical façades integrate the building’s glorious past with a beautiful future.

Located in the fantastic Lower Pacific Heights neighborhood, The Rockwell Condominiums feature reused historic façades along Pine Street, and two 13-story towers. HLB ‘s scope for the 260-unit project included the lobby, grand solarium, owner’s club, sky lounge and sky terrace, fitness center, enclosed courtyard, and residential corridors.

The biggest challenge in the design process was to provide a unique experience for each of the special amenity spaces. The grand solarium is an extension of the entry lobby and reception. During the day, sunlight bathes the space from all sides, while cove lighting highlights rich textured perimeter walls. Adjustable slot lights accent art and furniture, creating a warm and welcoming lounge experience in the evening. Framed by a gorgeous courtyard, the owner’s club is complete with a gourmet kitchen, seating for a dozen guests, and a secluded screening room with adjustable slot lights that highlight the main features of the room. Dimming allows the residents to create personalized ambiance within the space. Charming overhead string lighting in the courtyard creates a refreshing outdoor experience and makes city living a thing of beauty.

Project Highlights

• Unique corridor lighting design approach
• Minimal and modern lighting solutions

Architect

Kwan Henmi Architecture + Planning

Location

Project Background

• 284,000 square feet
• $144 million

Related Projects

error: Content is protected !!