Menu
logo

UNIVERSITY OF CINCINNATI – CAMPUS RECREATION CENTER

Light connects and reveals intricate form.

The University of Cincinnati Recreation Center unites a myriad of elements within this state-of-the-art facility, hosting a wide range of exercise and fitness offerings. This vibrant and architecturally complex center includes a natatorium, six-court gym, a suspended four-lane 1/8-mile track, 600 person capacity café/juice bar, multi-purpose rooms, climbing wall, and classrooms.

A system consisting of mesh panels suspended below the ceiling structure extends throughout the center creating connectivity and flow. Metal halide downlights were placed above the panels and utilize varying luminaire types as well as wattages to account for fluctuating ceiling heights and the diversity of space usages. Fluorescent luminaires were detailed behind the continuous translucent ribbon on the façade, accentuating its undulating form and supporting the continually morphing structure’s prominence, as well as at key transition points within the facility to highlight the distinctive expression of color.

Project Highlights

• LEED Certified
• Various luminaires & wattages

Architect

• Morphosis
• KZF Design

Location

Project Background

• 350,000 square feet
• $113 million

Related Projects

error: Content is protected !!