Menu
logo

University of Portland – Beauchamp Recreation & Wellness Center

  • u-of-p-beauchamp-rec_01web
  • u-of-p-beauchamp-rec_02web

Project Description

A warm glow from within draws students to an unrivaled user experience — motivating them towards their fitness goals.

The new state-of-the-art center boasts a variety of fitness spaces including multiple gymnasiums, exercise studios, a suspended track, and a 32-foot high climbing wall. Cavernous rooms are broken down into friendlier spaces. To enhance the visitor experience while moving through the facility, HLB designed distinct lighting schemes to connect smaller fitness spaces into “neighborhoods”.

At the entry to draw attention to feature materials, downlights are set into the ceiling trellis and uplights are integrated into the door frames. While the program expanded, the project remained under budget. HLB’s lighting solution serves to reinforce the idea that the building is the new heart of the campus.

Project Highlights

• LEED Gold Certified
• Lighting wattage 50% under ASHRAE 90.1-2007

Architect

HOK (360 Architecture)

Location

Project Background

• 73,000 square feet
• $23.7 million

Related Projects

error: Content is protected !!