West Point Grant Hall

Westpoint, New York
United States

The primary design goal for Grant Hall was to update the lighting and increase focus on the dining café while preserving the historic elements. Existing decorative wood components, a painted concrete ceiling, leaded glass windows, wooden doors, and historic hardware presented design challenges, as there needed to be a balance between the brightness of the space and output for pleasant dining light levels.

Strategic lighting solutions include the use of historic-inspired custom chandeliers and carefully accented lighting on the paintings and ceiling. These solutions offer a practical dining hall setting while preserving the space’s historic aesthetic.

  • Architectural Lighting
  • Custom Luminaires
  • Higher Education
  • Historic Renovation
  • STV Incorporated
  • Chris Cooper